מענק לחברות הייטק וטכנולוגיה

מענקים בסיוע הרשות לחדשנות לאומית      (לשעבר:  המדען הראשי)

רשות החדשנות הינה רשות עצמאית מטעם המדינה אשר תפקידה לקדם את החדשנות הטכנולוגית המפותחת על ידי חברות בישראל.

בראיה רחבה, חדשנות מהווה מנוף לצמיחת הכלכלה, להגדלת ערך, יצירת משרות חדשות ושמירה על מעמדה של מדינת ישראל כמובילה עולמית בתחומי הטכנולוגיה.

ניתן לפתח מוצרים וטכנולוגיות חדשניות במגוון תחומים ובמגוון שלבים בחיי חברה: החל מרעיון המתבשל במוחו של יזם, המשך בהקמת סטארטאפים ועד לביצוע מחקר ופיתוח בהיקפים נרחבים בחברות גדולות ויציבות.

מאחר וכך, קיימים מגוון מסלולי סיוע המעודדים פיתוחים טכנולוגיים שונים אשר ביכולתם לסייע ליזמים וחברות בכל שלבי המחקר והפיתוח. 

להלן רשימה חלקית של מסלולי הסיוע העיקריים:

  1. מסלול תנופה – מיועד למיזמים בתחילת דרכם, המעוניינים לקדם רעיון חדשני. מטרת המסלול היא למעשה ביצוע POC לצורך הוכחת היתכנות הרעיון/הפיתוח. במסלול זה ניתן לקבל סיוע של 85% מעלויות הפיתוח ועד לסך של 200,000 ₪ לתקופה של עד שנתיים.

  2. מסלול מעבדות לחדשנות טכנולוגית – מיועד ליזמים אשר דרושה להם תשתית של מעבדה (ממוקמות בחלק מהחברות התעשייתיות) לצורך פיתוח וגיבוש המוצר. הסיוע ניתן במסלול זה הן לחברות תעשייתיות המקימות מעבדה לחדשנות טכנולוגית והן ליזמים היכולים לקבל סיוע בשיעור של עד 85% מהוצאות הפיתוח ולא יותר מ 1 מיליון ₪ לתקופה של שנה.

  3. קרן המו"פ – מיועד לחברות מבוססות יותר ו/או מסחריות כבר אשר מפתחות מוצרים חדשים או משדרגים מוצרים קיימים באמצעות טכנולוגיה חדשנית. התחומים הנפוצים לתמיכה במסלול זה הם: תוכנה, סייבר, חומרה, ציוד ומכשור רפואי, פינטק, אינטגרציה למערכות מורכבות וכד'.

  4. הסיוע הניתן במסלול זה הינו תמיכה של בין 20% ל- 50% מתקציב המחקר והפיתוח, חברות הפועלות באיזורי פיתוח א' זכאיות לתוספת של 10% ואילו חברות הנמצאות ופועלות בעוטף עזה זכאיות לתוספת של 25% מהתקציב המאושר.

  5. מסלול מחקר ופיתוח בחקלאות – מיועד לפיתוח מוצרים חקלאיים כגון טיפוח זנים וזרעים, מחקר/השבחה גנטית של בעלי חיים. הסיוע הניתן במסלול זה הינו תמיכה של בין 20% ל- 50% מתקציב המחקר והפיתוח, חברות הפועלות באיזורי פיתוח א' זכאיות לתוספת של 10% ואילו חברות הנמצאות ופועלות בעוטף עזה זכאיות לתוספת של 25% מהתקציב המאושר.

  6. מסלול סיוע לחברות בתחום תחליפי נפט לתחבורה – מיועד לחברות ומשקיעים בטכנולוגיות אשר יחליפו בעתיד את השימוש בנפט ודלק כגון- סוללות, דלק ביולוגי וסינטטי וכד'. הסיוע שיינתן במסלול זה הינו הלוואה בגובה מחצית הלוואה שתינתן על ידי משקיע (הלוואה של עד ל -12 מיליון ₪ כנגד השקעה של 24 מיליון ₪ על ידי משקיע פרטי). במסלול זה ניתן להשתמש בכספי רשות החדשנות גם לפעולות שיווק ופיתוח עסקי ולא רק למחקר ופיתוח.

  7. מסלול חדשנות במגזר הציבורי "ישראל דיגיטלית" – מיועד למיזמים דיגיטליים אשר ישפרו את איכות השירות הניתן לאזרחים, הקטנת בירוקרטיה והגנה על מידע. בין הענפים הנתמכים: חינוך דיגיטלי, רווחה דיגיטלית, בריאות דיגיטלית, תעסוקה ופיתוח הון אנושי דיגיטלי, שלטון מקומי דיגיטלי, כלכלה  דיגיטלית, שירותים משפטיים דיגיטליים, שירותים דיגיטליים לאזרחים. הסיוע המתקבל במסלול זה הינו 80% באם תקציב המיזם הוא עד 300,000 ₪. באם התקציב הוא למעלה מכך ועד ל 4,000,000 ₪ -יינתן סיוע בגובה של 50% מהיקף הוצאות הפיתוח.

  8. תוכניות דו לאומיות – המסלול נועד ליצירת פלטפורמה משותפת בין חברות בישראל ובעולם. שיתוף הפעולה נחוץ על מנת לפתח מוצר/טכנולוגיה חדשים באמצעות שימוש בידע/מתקנים/קשרים של חברות זרות. לצורך כך יש לעקוב אחר הקולות הקוראים של רשות החדשנות ולמצוא שותף מקומי במדינת היעד. הסיוע המתקבל בתוכניות אלו הוא בשיעור של 50%     מהיקף הוצאות המו"פ בפרויקט.

קריטריונים כלליים לאישור הרשות לחדשנות לאומית:

  • חדשנות טכנולוגית ויישומית.
  • תוכנית פיתוח מפורטת ומנומקת.
  • יכולת ארגונית, מקצועית ופיננסית של החברה.
  • פוטנציאל שוק ויכולת שיווקית של החברה.

למה דווקא מענקי מדינה?

כי לקוחותינו נהנים מטיפול מקצועי מקיף ברמה הגבוהה ביותר לקבלת הטבות ומענקי מדינה, טיפול המשולב עם ייעוץ וליווי רואה חשבון בתחומי המיסוי, החשבונאות והייעוץ הכלכלי באופן המביא ליצירת התשואה המקסימלית עבור הלקוח.